Formatge serrat d’ovella Bauma (400 gr.)
Descripció: és un formatge de llet crua d’ovella, de coagulació enzimàtica feta amb una mica de ferments làctics i quall animal. La coagulació dura entre 30 i 45’ a 36º, a continuació es comença a tallar amb l’objectiu treure la part liquida (aigua) de la llet i obtenir una pasta escorreguda que en el moment adequat es posarà en motllos, dins dels quals la quallada s’acabarà de compactar i hi estarà unes 16/18 hores per després salar-ho amb sal seca i a mà.
Origen: Borredà.
Nota de tast: intens i una mica picant.
Ingredients: llet crua d’ovella, quall, ferments i sal.
Conservació: entre 8º i 10º.
Pes: 0.4 kg
Valors nutricionals per cada 100 grams: Kcal 452, greixos 37,5g, hidrats 0,9g, proteïnes 27,4g, sal 1,9g
Formatgeria: Formatges Bauma