Formatge de vaca curat Mas Glosset
Descripció: formatge elaborat em llet de vaca pasteuritzada, pasta semicuita, coagulació enzimàtica amb una crosta natural fregada em salmorra. La pasta es una massa compacta amb pocs ulls, textura densa i consistent, d’un color groc cremós. Al pas del temps te tendència a anar enfosquint.
Origen: Marganell.
Nota de tast: sabor a llet amb un punt de sal que li dona un regust mantegós, el final en notes de tast surten notes a caramel. A França amb aquest tipus de formatge es fan tot tipus de plats, sobretot plats d’hivern amb patates.
Ingredients: llet pasteuritzada de vaca, quall, ferments làctics, sal i estabilitzador clorur càlcic.
Conservació: entre 2º i 5º.
Pes: 1kg i 2kg
Valors nutricionals per cada 100 grams: Kcal 480, greixos 41g, hidrats 0,8g, proteïnes 26g, sal 2,2g
Casa: Formatges Mas Glosset